Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioen Pro Award 2024

Gepubliceerd op:

Vereerd waren we toen we onze nominatie hoorden voor de Pensioen Pro Award in de categorie diversiteit, inclusie en governance, net als vorig jaar! Deze nominatie bevestigt hetgeen wij erg belangrijk vinden. Diversiteit en inclusie zijn belangrijke onderwerpen en daar werken wij hard aan als fonds. Diversiteit levert je ontzettend veel op en gaat verder dan alleen uiterlijke kenmerken. Evenwichtiger, kleurrijke discussies vanuit verschillende invalshoeken. Dat draagt bij aan zorgvuldiger afwegingen met als resultaat betere besluitvorming. Tegelijk daarmee doet het een beroep op ieders inlevingsvermogen, compassie en argumentatie. Nooit weg toch?

Dus waarom lukt het dan niet dat elk fonds of bedrijf deze voordelen ziet, onderschrijft en ernaar handelt? Dat wij een cultuur creëren met elkaar waarin volledige acceptatie gemeengoed is? Niet puur op geslacht of leeftijd, maar ook op dieperliggende verschillen zoals management drives, cultuur, persoonsgebonden drives, enzovoort? De wereld is tenslotte niet zwart-wit. De diverse verschillen zorgen er juist voor dat we samen een mooie gekleurde wereld hebben die door al die verbindingen sterk is en blijft. 

Wij feliciteren PensioenLab en JIIP met het winnen van de prijs. Dat wij de award niet hebben gewonnen, doet niets af aan het feit dat we ontzettend trots zijn dat we twee keer genomineerd zijn voor zo’n mooi onderwerp. We gaan verder op de ingeslagen weg en kijken ernaar uit dat binnen niet al te lange tijd inclusie een no-brainer is.